Perunoiden napakka keitto-ohje – Ruokaretki

Ruokaretki testasi, toimii!

Varhaisperunan oikeaoppinen keitto-ohje:

Harjaa ja pese perunat puhtaiksi mullasta. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja mausta merisuolalla. Ruokalusikallinen merisuolaa litraan vettä on sopiva suhde.

Lisää perunat kiehuvaan veteen. Ensin isot ja sitten pienet. Kaada pois ylimääräinen vesi ja jätä kattilaan sen verran että perunat juuri ja juuri peittyvät.

Annan perunoiden keittyä hiljalleen 10-15 minuuttia. Kokeile kypsyys hammastikulla.

Muista, peruna ei saa olla läpikypsä.

Kaada vesi pois ja laita kattilaan puhdas liina tai talouspaperi imemään kosteutta.

Ripottelle päälle tuoretta tilliä. Nauti.

Uusi kotimainen Jussi on kaunis superperuna. Kuvaaja: MIlla von Konow

You might also like