Klassikkoresepti Italiasta: Spaghetti alla Carbonara

Lapsemme lähtevät aina tutkimusmatkoille keittiöömme, kun valmistamme tätä ikonisinta kaikista italialaisen kokinnaamion resepteistä: Spaghetti alla Carbonara. Carbonara on vakiinnuttanut asemansa sekä kodin keittiössä että hienoissa ravintoloissa ympäri maailman.

Jokainen italialainen isoäiti vannoo siihen oman spaghetti alla carbonara -reseptinsä. Löydä nyt oma suosikkisi!

Vaikka resepti koostuu vain muutamasta ainesosasta, lopullisen tuloksen saavuttamiseksi on tärkeää noudattaa tiettyä valmistusprosessia. Aito Carbonara ei sisällä kermaa, mutta sen sijaan se hyödyntää kananmunien, pecorino-juuston ja keitetyn pastan yhdistelmän aikaansaamaa kermaista koostumusta vastaavassa muodossa.

Ainekset:

  • 200 g spaghettia
  • 150 g pancettaa tai guancialea (italialaista savustettua sianposkea)
  • 50 g pecorino-juustoa (tai parmesaani)
  • 2 kananmunaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Valmistusohje:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolavedessä.
  2. Ruskista pancetta tai guanciale pannulla keskilämmöllä niin, että se saa kauniin värin, mutta ei pala.
  3. Vatkaa kananmunat ja sekoita juustoraasteen kanssa. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
  4. Kun pasta on kypsää, valuta se säilyttäen hieman pastan keitinvettä.
  5. Yhdistä kuuma pasta, muna-juustoseos ja paistettu pancetta/guanciale pannulla matalalla lämmöllä pastan ollessa vielä kuuma. Sekoita hyvin nopeasti, jotta muna ei hyydy.
  6. Tarjoa heti

Yhteenvetona, äitienpäivä tai muu erityinen juhla on täydellinen aika kokeilla spaghetti alla carbonara -reseptiämme. Reseptissä yhdistyvät maukas pancetta, kermainen muna-juustoseos ja al dente pasta. Huolimatta yksinkertaisesta ainesosaluettelosta, lopputulos on ateria, joka vie makunystyräsi suoraan Roomaan. Hieman kärsivällisyyttä, tarkka sekoitus ja äärimmäinen rakkaus ruoanlaittoon ovat avaimet tämän herkullisen italian klassikon valmistamiseen.

You might also like