Ranskalaisen bouillabaisse-kalankeiton taika

Ollessani matkalla Etelä-Ranskassa, sain mahdollisuuden maistaa erästä kuuluisimmista ranskalaisista ruokalajeista, bouillabaisse-kalakeittoa. Tämän ainutlaatuisen ja maukkaan aterian synnyinpaikka on Marseillen satamakaupunki, jossa sitä aikoinaan valmistettiin päivän kalasaaliista. Ajattelin jakaa teille tämän herkullisen, mutta yksinkertaisen, bouillabaisse-reseptin.

Ranskalaisen bouillabaisse-kalakeiton valmistus

Ainesosat:
* 1 kg erilaisia kaloja (esim. ahven, meribassi, merituuli)
* 2 sipulia
* 2 valkosipulinkynttä
* 1 purjo
* 2 porkkanaa
* 1 fenkoli
* 4 tomaattia
* 1 appelsiini
* 1 laakerinlehti
* 3-4 oksaa tuoretta timjamia
* 50 cl valkoviiniä
* 2 litraa vettä
* Oliiviöljyä, suolaa ja pippuria

Valmistus:
1. Aloita lämmittämällä kattila ja lisäämällä siihen sipulit, valkosipulit, purjo, fenkoli ja porkkanat, kaikki hienonnettuja. Paista niitä keskilämmöllä, kunnes ne pehmenevät.
2. Lisää pilkotut tomaatit, appelsiinin kuori, laakerinlehti, timjami, suola, pippuri ja valkoviini. Anna kiehua hetken aikaa.
3. Lisää vesi, ja odota kunnes se kiehuu. Sitten on aika lisätä kalat, jotka voit lisätä sellaisenaan tai pilkottuina. Anna keiton kiehua matalalla lämmöllä noin 45 minuuttia.
4. Valmista tämän jälkeen rouille-kastike sekoittamalla 2 valkosipulinkynttä, sahramia, oliiviöljyä, majoneesia, 1 chiliä ja suolaa sauvasekoittimella.
5. Kun kalakeitto on kypsä, siivilöi se, niin että saat kirkkaan liemen.
6. Tarjoile keitto kupissa rouille-kastikkeen kera.

Kiehauta itsellesi Ranskan makua

Tämä resepti saattaa vaikuttaa monimutkaiselta, mutta lupaamme, että vaivannäkö kannattaa. Bouillabaisse-kalakeitto tarjoaa eteläranskalaisen merentuoksuisen elämyksen, joka kuljettaa sinut Marseillen satamaan samalla hetkellä kun ensimmäinen lusikallinen maistuu suussasi. Ja mikä parasta, voit lisätä siihen niitä kaloja, joita saat paikalliselta kalakauppiaalta tai jopa omasta järvestä.

You might also like