Johdanto
Paella on Espanjan tunnetuimpia ruoka-annoksia syntyperäiseltään Valenciasta. Suuren maailmanlaajuisen suosion se on voittanut ennen kaikkea ainutlaatuisilla mauillaan, väreillään ja vehreällä historiallaan. Tänään meillä on ilo esitellä teille tämä perinteinen espanjalainen resepti, johon kuuluu riisiä, kananlihaa, mereneläviä ja useita mausteita.
Paellan Resepti
Tarvitset seuraavia aineksia:
* 1 kupillinen Paella riisiä (tai pitkäjyväistä riisiä)
* 2 kanaa
* ½ kiloa simpukoita
* ½ kiloa katkarapuja
* 1 punainen paprika
* 2 valkosipulinkynttä
* 1 iso sipuli
* 1½ kupillista kanalientä
* 1 rkl paprikaa
* ¼ tl sahramia
* Suolaa ja pippuria
* Oliiviöljyä
* Tuoretta persiljaa koristeluun
Ohjeet:
1. Kuumenna oliiviöljy paellapannussa tai suuressa paistinpannussa. Lisää kana ja paista kunnes se on kypsä.
2. Lisää pilkotut sipulit, valkosipuli ja paprika pannuun. Paista kunnes sipulit ovat hieman läpikuultavia.
3. Lisää riisi ja mausteet (paprika ja sahrami) ja sekoita hyvin.
4. Lisää kanaliemi pannuun ja anna kiehua 20 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää.
5. Lisää katkaravut ja simpukat ja jatka kiehumista kunnes merenelävät ovat kypsät.
6. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
7. Koristele tuoreella persiljalla.
Yhteenveto
Nyt voit kokea pienen palan Välimeren auringosta omassa kotikeittiössäsi ja jakaa tämän kulinaarisen ilon perheesi tai ystäviesi kanssa. Tämä perinteinen Espanjan paella resepti on täynnä makua ja sopii täydellisesti koko perheen ateriaksi tai erityiseksi illalliseksi ystävien kesken. Älä unohda tarjoilla sitä lasin kylmää Sangriaa, joka täydentää täydellisesti paellan eteläeurooppalaisia makuja.