Veikkolan Pala on kokoaan suurempi

Ravintola Pala on pienen pieni ravintola Veikkolan torilla. Veikkola taas on pieni ja eläväinen kylä Pohjois-Kirkkonummella, Turun moottoritien varrella, vain 35,1 kilometrin etäisyydellä Helsingin Kampista.

Pala on kenties Uudenmaan pienin ravintola. Se syntyi kahden nuoren veikkolalaisen ideasta, taisi olla reppureissulla Aasiassa. Ajatus omasta ravintolasta oli ollut mielessä jonkin aikaa. Kun lähes 30 vuotta Veikkolan torin laidassa pientä 10-kioskia pyörittänyt pariskunta jäi eläkkeelle, oli aika nuoren pariskunnan toteuttaa ideansa. Jenna Forsbacka ja Toni Lindström laittoivat lupa-asiat vireille ja vasara alkoi paukkua. Pieni kioski muuttui 20-paikkaiseksi ravintolaksi, jonne tehtiin moderni keittiö ja pieni terassi.

Runsaan vuoden aikana Palasta on tullut tärkeä osa Veikkolaa. Lounasta saa jokaisena arkipäivänä ja lounaslista vaihtuu päivittäin. Loppuviikosta ovet sekä keittiö ovat auki pidempään, sunnuntaisin yrittäjät vetävät henkeä.
Yrittäjien rakkaus Aasiaan näkyy usein listalla. Tarjolla on sopiva sekoitus lähiruokaa, tuttuja makuja ja itämaista twistiä. Kasvissyöjät on huomioitu mukavasti, mutta pihvin ystävä saa myös vatsansa täyteen.

Mikä parasta, konstailemattoman lounaan tai maistuvan listalta tilatun iltapalan voi huuhdella alas paikan omalla oluella. 5,5 prosenttinen Pala Ale on varta vasten Palalle tehty. Tekijänä on kylän oma sahtimestari, “Sahti-Kaisa” Marjo-Kaisa Piiroinen. Paikallisuus kunniaan!

Muutenkin juomavalikoimissa ovat etusijalla pienpanimoiden oluet ja raaka-aineissa lähiruoka ja eettisyys. Pala on yrittäjiensä näköinen paikka, sympaattinen, aito ja jotenkin vain tosi viihtyisä.

Jenna ja Toni ovat pyörittäneet omaa ravintolaa keväästä 2018 asti. Edelleen jaksaa hymyillä:)

Ravintola Pala

Koskentori 3
O2880 Veikkola

Päivittäin vaihtuva lounaslista ja lisätiedot Palan Facebook-sivulta

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *