Italian ihanuus: Spaghettini alla Puttanesca

Tänään otetaan matkalle aistilliseen Italiaan, jossa ruoka on sydämen, kulttuurin ja elämäntavan keskipiste. Yksi italialaisen ruuan klassikoista on spaghettini alla Puttanesca, jonka reseptin haluan jakaa teille tänään.

Ainekset

  • 200 g spaghettiniä
  • 3 rkl extra-neitsytoliiviöljyä
  • 5 valkosipulinkynttä, ohuina siivuina
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 1 purkki (400 g) tölkitettyjä tomaatteja
  • 1 rkl kapriksia
  • 100 g mustia kalamata-oliiveja, kivet poistettu
  • 4 anjovisfileetä öljyssä
  • tuoretta basilikaa ja persiljaa
  • juustoraastetta

Valmistus

  1. Aloita keittämällä spaghettini ohjeen mukaan al denteksi, eli jätä pasta hieman puruvaksi.

  2. Sillä aikaa valmista kastike. Lämmitä oliiviöljy pannulla keskilämmöllä ja lisää valkosipuli sekä chilihiutaleet. Kuullota, kunnes valkosipuli saa hieman väriä.

  3. Lisää pannulle tölkitetyt tomaatit, kaprikset, oliivit ja anjovisfileet. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes se sakenee.

  4. Kun pasta on valmis, valuta se ja lisää suoraan kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin, jotta pasta imee kastikkeen makuja.

  5. Viimeistele annos revityllä basilikalla, persiljalla ja juustoraasteella. Tarjoile heti nautittavaksi.

Spaghettini alla Puttanesca on yksinkertainen mutta makuja täynnä oleva italialainen klassikko. Tämä ruoka vie sinut hetkessä Italian auringon alle, ja se sopii mainiosti niin arkeen kuin juhlaankin. Käytä vain parhaita raaka-aineita ja nauti italialaisen keittiön parhaista paloista!

Yhteenveto

Spaghettini alla Puttanesca on herkullinen italialainen klassikko, jonka rikas maku tulee valkosipulista, oliiveista, kapriksista ja anjoviksista. Resepti on yksinkertainen, mutta se tarjoaa autenttisen maun, joka vie sinut suoraan Italian sydämeen. Elävästi maustettu ja täyteläinen kastike yhdistettynä al dente -pastaa tekee tästä ruoasta vastustamattoman. Kokeile tätä reseptiä ja löydä uusi suosikki italialaisesta keittiöstä!

You might also like