Milla von Konow – Sivu 2 – Ruokaretki

Perinteet kunniaan! On kutkuttavaa osallistua pakanalliseen juhlaan, Kekriin, Lohjansaaren kauniissa maisemissa. Lohjansaaren kyläyhteisö on virkistänyt ikivanhaa kekkeri-perinnettä. Kolmatta vuotta järjestettävä Kekri kokosi Seurantalon pihamaille runsaasti väkeä ilakoimaan. Talonpoikaisessa kulttuurissa oli tapana viettää joka syksy Kekriä. Kun työt oli tehty, oli aika juhlia työn hedelmiä. Kekri oli sadonkorjuun juhla ja karjamarkkinoiden aikaa. Runsaalla ruoalla kestittäminen oli kekrinvietossa tärkeää. Niin myös Lohjansaaressa syyskuun 10. päivänä […]

Ruokaretki testasi, toimii! Varhaisperunan oikeaoppinen keitto-ohje: Harjaa ja pese perunat puhtaiksi mullasta. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja mausta merisuolalla. Ruokalusikallinen merisuolaa litraan vettä on sopiva suhde. Lisää perunat kiehuvaan veteen. Ensin isot ja sitten pienet. Kaada pois ylimääräinen vesi ja jätä kattilaan sen verran että perunat juuri ja juuri peittyvät. Annan perunoiden keittyä hiljalleen 10-15 […]

Mainiosta rantakahvilasta löytyy iso terassi (varmuuden vuoksi osa terassista mielellään lämmittimillä varustettuna, koska Suomi…), hyviä ja nopsasti tilattavia herkkuja, suolaista ja makeaa, myös mukaan otettavaa, rantahärpäkkeitä vuokrattavaksi tai lainattavaksi ja rento meininki.  Ja tietysti ranta lähellä. Yksi tällainen bongattiin toukokuun hellepäivänä Lohjan Aurlahden rannasta. Uudet innokkaat yrittäjät panostavat viihtymiseen, tänne saa tulla vaikka koko päiväksi! […]

You might also like