Pienpaahtimoiden kahvivalikoima näppärästi kotiin – Ruokaretki

Uuden kahvinkeittimen hankinnan myötä törmäsin kiinnostavaan yritykseen nimeltä Slurp. Piti ottaa tarkemmin selvää, joten soitto idean isälle Tero Rehulalle.

Tero, mikä on Slurp?

Slurp on kahvitilauspalvelu, joka toimittaa korkealaatuisia ja kestävästi tuotettuja kahveja noin 20 pienpaahtimon valikoimista. Kahvit postitetaan vastapaahdettuina suoraan paahtimoilta asiakkaan postiluukkuun.

Näppärä paketti kahvia suoraan kotiin.

Hmm, mielenkiintoista. Keitä idean takana on?

Kesällä 2014 löysimme yhteisen vision tulevaisuuden kahviyrityksestä Linnankosken veljesten kanssa. Manuel Linnankoski ja minä olimme koulukavereita oikeustieteellisestä ja Rafael Linnankosken tausta oli arkkitehtuurissa. Olimme kaikki tuolloin yliopisto-opiskelijoita.

Team Slurp:)

Nykyään Slurpin tiimissä on yhdeksän jäsentä. Meitä yhdistää nuori ikä, suuri intohimo kahvia kohtaan ja halu saada aikaan positiivinen muutos maailmassa.

Mistä idea yhteisen yrityksen perustamiseen syntyi?

Suomeen on perustettu viime vuosina lukuisia uusia kahvipaahtimoita, jotka keskittyvät paahtamaan ainoastaan todella korkealaatuisia ja usein yksittäiselle tilalle asti jäljitettäviä kahvipapuja. Trendi on globaali ja sitä voi verrata pienpanimo-oluiden suosion nousuun. Tarjonnan kasvusta huolimatta pienpaahtimokahvit eivät ole saaneet juurikaan hyllytilaa marketeissa.

Vaikka Suomessa juodaan maailman eniten kahvia henkeä kohden, kahvia ei ole totuttu näkemään nautintoaineena vaan ennemminkin polttoaineena. Tosiasiassa kahvissa on enemmän makukomponentteja kuin viinissä. Oivalsimme, että kuka tahansa kahvinjuoja rakastuisi huippulaatuisten kahvien makuihin, jos vain pääsisi maistamaan niitä. Niinhän meillekin oli käynyt.

Tästä ideasta syntyi Slurp.

Millainen kahvi maistuu päivittäin kahvin kanssa työskentelevälle?

Henkilökohtaisesti pidän eniten vaaleista paahdoista, joissa kahvipapujen omat uniikit ja kompleksit makuyhdistelmät ovat täydessä loistossaan. Yhtä suosikkikahvia on mahdotonta nimetä.

Teron kuppiin valikoituu useammin vaalea paahtoinen kahvi.

Millaisesta kahvista suomalaiset tykkäävät, mitä tilataan eniten?

Suurin menekki on tummapaahtoisilla kahveilla. Todella monet vakiotilaajamme haluavat myös vuorotellen vaaleita ja tummia paahtoja, mikä kertoo siitä, että suomalaiset ovat kiinnostuneita maistelemaan erilaisia kahveja laajalla skaalalla.

Valtaosa kahvista menee papuina, mutta kaikki kahvit saa myös valmiiksi jauhettuna juuri omalle valmistusmenetelmälle sopivalla karkeudella.

Jokaisella kahvinjuojalla on oma makunsa. Olemme palvelleet jo tuhansia suomalaisia kahvinjuojia ja opimme heidän mielytymyksistään koko ajan lisää. Kehitämme parhaillaan myös tekoälyä, joka osaa suositella käyttäjille juuri heidän mieltymyksiään vastaavia uusia kahveja.

Millä perusteella valitsette paahtimot?

Olemme lähtökohtaisesti kiinnostuneita työskentelemään kaikkien suomalaisten pienpaahtimoiden kanssa. Uusia paahtimoita perustetaan edelleen jatkuvasti ja usein uudet paahtajat ottavat meihin yhteyttä heti perustamisen jälkeen.

Paahtaminen vaatii kuitenkin kokemusta ja ammattitaitoa sekä poikkeuksellista makuaistia. Eri paahtimoiden raakakahvit vaihtelevat myös laadun ja hinnan suhteen. Tärkeintä on se, miltä valmis kupillinen kahvia maistuu. Olemme valitettavasti joutuneet kieltäytymään yhteistyöstä joidenkin paahtimoiden kanssa, koska käsitykset laadusta ovat olleet liian erilaiset.

Joku hyvä kahvivinkki talveen?

Suosittelen kokeilemaan kahvin uuttamista pressopannulla, koska se antaa voimakkaampaa ja paksumpaa kahvia, mikä sopii hyvin talveen. Kahviksi sopii erinomaisesti tummempi paahto Intiasta tai Indonesiasta.

Mustana vai valkoisena?

Omaan postilaatikkoon tipahtivat hiljattain kaksi mukavaa kahvipakettia; lappeenrantalaisen Lehmus Roasteryn City-kettua – täyteläisen tumma brasiliaisen Fazenda I.P. -tilan Arabica papusekoitus pressopannulle sekä kuopiolaisen 2017 perustetun Café Nazca kahvipaahtimon perulaista, hedelmäistä suklaan vivahteista luomukahvia. Seuraavaan tilaukseen valitsen ehkä vaaleampaa paahtoa, vaikka tumman kahvin ystävä olenkin.

Tämä tuntuu mukavalta idealta, oman lähikaupan kahvivalikoima kun ei juurikaan vaihdu. Slurpin myötä suomalaiset pienpaahtimot ovatkin yhden napin painalluksen päässä. Koska Ruokaretken tiimin sydän sykkii myös hyvälle kahville, kutsuimme Teron Ruokaretken kahviasiantuntijaksi. Luvassa kahvivinkkejä ja kurkistuksia suomalaisten pienpaahtimoiden valikoimiin.

Onko sinulla omaa suosikkia pienpaahtimoiden joukosssa, johon haluaisit myös muiden tutustuvan? Laita meille vinkkiä!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

You might also like